01 آذر 1403

  • 1399/10/20
  • - تعداد بازدید: 69
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

چگونه از شدت گرفتن علایم گوارشی در دوران ابتلا به بیماری کرونا پیشگیری کنیم؟/ بخش یک

پویش ملی تغذیه، امسال از پانزدهم تا سی ام دی، با شعار «تغذیه سالم برای پیشگیری از کرونا» در سراسر کشور برگزار می شود. در استان فارس نیز همزمان با این پویش ملی، برنامه های ویژه ای در راستای تحقق این شعار و ارتقای سامت غذایی خانواده ها آغاز شده است.

پویش ملی تغذیه، امسال از پانزدهم تا سی ام دی، با شعار «تغذیه سالم برای پیشگیری از کرونا» در سراسر کشور برگزار می شود. در استان فارس نیز همزمان با این پویش ملی، برنامه های ویژه ای در راستای تحقق این شعار و ارتقای سامت غذایی خانواده ها آغاز شده است.

 

در این مطلب آموزشی به موضوع برخی علایم گوارشی که مبتلایان به کرونا تجربه می کنند و راه های پیشگیری از این علایم پرداخته می شود.

کرونا و علایم گوارشی

نتایج حاصل از مطالعات جدید منتشر شده در دنیا نشان می دهد که برخی افراد در مراحل اولیه عفونت با ویروس کرونا ممکن است علائمی مانند درد شکم، اسهال، یبوست، تهوع و استفراغ را تجربه کنند. به تازگی محققان دانشگاه استنفورد آمریکا در ایالت کالیفرنیا دریافتند که یک سوم از بیماران مورد مطالعه مبتلا به شکل خفیف کووید19 ، علائم گوارشی بروز داده اند. در کشور ما نیز، مواردی از علائم گوارشی در بیماران مبتلا به کووید19 مشاهده شده است. بنابراین ممکن است برخی بیماران بدون نشان دادن علائم ریوی، تنها با مشکلات شکمی مراجعه کنند و یا برخی علائمی همچون تهوع، استفراغ یا اسهال را قبل از سایر تظاهرات همچون تب یا علائم تنفسی بروز دهند. وجود اسهال، تهوع یا استفراغ، به این معنا نیست که فردباید مبتلا به کووید-19 باشد. اما در طول این پاندمی به ویژه اگر در منطقه ای باشیم که افراد مبتلا با علائم جدید شناسایی شده اند، باید به این علائم نیز توجه داشت.

تهوع و استفراغ

استفراغ در کودکان مبتلا به کووید19 شایع تر از بزرگسالان است. رعایت برخی نکات تغذیه ای به کنترل تهوع و استفراغ کمک و از عوارض احتمالی جلوگیری می کند. در نظر داشته باشیم که بیمار باید از نظر اینگونه علائم گوارشی نیز تحت نظر پزشک بوده و بیماری فرد کنترل شود.

 نکات تغذیه ای که سبب کاهش تهوع می شود به شرح زیر است:

از قرار گرفتن در معرض بوی غذا به ویژه غذاهایی که رایحه تندی دارند پرهیز کنید.

بیشتر از تنقلات و غذاهای خشک، نشاسته ای و پرنمک مانند چوب شور، کراکر و سیب زمینی استفاده کنید.

تعداد وعده های غذایی را افزایش و حجم غذا در هر وعده را کاهش دهید و از مصرف غذا در حجم سنگین خودداری کنید.

بوییدن پوست لیموترش بعد از خراش دادن به کنترل تهوع کمک می کند.

مصرف تکه های میوه یخ زده یا آب میوه های رقیق شده همراه با یخ می تواند مفید باشد.

 در شرایط ایجاد تهوع و استفراغ، از غذاهای زیر باید پرهیز کرد:

  • غذاهای پرچرب یا سرخ کرده
  • آب میوه ها و نوشیدنی های خیلی شیرین
  • غذاهای بسیار معطر
  • غذاهای حاوی فیبر بالا
  • غذاهای نفاخ
  • غذاها و یا نوشیدنی های خیلی گرم

 

در بخش دوم این مطلب به مشکلات یبوست و اسهال در مبتلایان به کرونا و راه های رفع این مشکلات پرداخته می شود./ا.کشاورزی

«سیده فروغ سجادی» کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی- کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز

  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها,آموزش همگانی,اخبار کرونا ویروس
  • کد خبری : 35469
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید